Ga terug

Gehakballen

Heerlijke gehaktballen van Polder Pork.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Gehaktbal
Porties: 5 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram Gemengd Gehakt
  • 1 stuks Ei
  • 1 stuks Rode Ui
  • 50 gram Paneermeel
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1 eetlepel Tomaten Ketchup
  • 1 teentje Knoflook
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Maak de rode ui schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Meng het gehakt met het ei, ui, knoflook, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup en paneermeel. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is.
  • Draai er mooie egale ballen van met je handpalmen (wil je grote ballen maken dan maak je er 4). Zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor valt hij minder snel uit elkaar.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan of braadpan. Leg de gehaktballen er in en bak eerst op hoog vuur rondom bruin.
  • Zet het vuur lager en doe er nog een klont boter en een beetje water bij. Braad de ballen nog even in ca 10/20 minuten met de deksel op de pan.