Ga terug

Wiener Schnitzel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oostenrijk
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 Schnitzels
  • 75 gram Bloem
  • 2 Eieren
  • 150 gram Paneermeel

Instructies

  • Klop de eieren los. Doe de bloem, eieren en het paneermeel in 3 aparte borden.
  • Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna het paneermeel.
    De volgorde is van belang. De bloem zorgt dat het ei beter hecht. Het ei zorgt dat het paneermeel beter plakt.
    Druk de paneer met het lemmet van een groot koksmes aan zodat het overal goed hecht. Klop eventueel overtollige bloem en paneermeel er zorgvuldig af.
  • Doe de schnitzels in de koekepan (bakken met olijfolie voor het beste resultaat!). De schnitzel dient hier in te zwemmen.
    Nog lekkerder is de schnitzel frituren dit kan op 180 graden. Na ongeveer 3 a 4 minuten zijn ze klaar.
  • Haal de schnitzels uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Leg ze op een bord of schaal. Garneren ze eventueel met schijfjes citroen en peterselie.