Een heerlijk stevige soep maken van ons “Polder Pork Snertpakket”? Wij leggen u het graag aan u uit. Het maken van de snert duurt wel even maar heel veel werk is het niet. Tijdens het koken van de soep is er tijd voor het opvouwen van de was, een spelletje spelen, tv kijken of wat anders. Houd wel af en toe de soep in de gaten wat het is zonde als deze heerlijke soep mislukt. En natuurlijk maak je deze soep niet zonder onze heerlijke Rookworst die bij ons tijdens de koude maanden beschikbaar is.
Erwtensoep (Snert)
Equipment
- Soeppan
Ingrediรซnten
- 1 Polder Pork Snertpakket
- 500 gram Split erwten
- 1 Polder Pork Rookworst
- 1 Prei
- 1 Wortel
- 1 Ui
- ยฝ Knolselderij
- 4 takjes Verse Selderij
Instructies
- Breng twee liter water met het Polder Pork Snertpakket aan de kook. Laat het op laag vuur ongeveer een uurtje trekken voor een heerlijke basis van de soep. Het vlees moet gemakkelijk van de botten af te halen zijn. Lukt dit nog niet dan kunt u ervoor kiezen het nog wat langer door te laten koken.
- Spoel in de tussentijd de spliterwten om met water. Hierna kunt u ze in een schaaltje met water laten weken.
- Halveer de prei in de lengte, spoel schoon en snijd deze samen met de ui in halve ringen. Schil de wortels en knolselderij en snijd deze in grove blokjes.
- Haal het vlees na ongeveer een uurtje uit het water (gooi het water niet weg). Laat het vlees even afkoelen alvorens dit te ontdoen van de botten. Als je het vlees van de botten hebt gehaald kan dit weer terug in de pan. De grotere stukken vlees kunt u eventueel wat fijner snijden.
- Voeg alle groente toe in de pan en gooi eventueel wat extra water bij. Breng dit onder af en toe roeren aan de kook.
- Als de soep kookt mag het op laag vuur nog ongeveer een uurtje rustig doorkoken. Als er te weinig water in zit kunt u dit nog toevoegen. Roer de soep ook af en toe goed door.
- Als de soep klaar is met koken kunt u de rookworst en de selderij toevoegen en nog even mee verwarmen. Nu kunt u ook de soep nog op smaak brengen met wat peper en zout.
Notities
Wat wij zelf het lekkerste vinden is de soep de dag voor u het gaat eten maken. Dan smaakt de soep op zijn lekkerst.