Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pork Roast
Voorbereidingstijd
40
minuten
min
Bereidingstijd
3
uur
uur
Rustijd
15
minuten
min
Totale tijd
3
uur
uur
55
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Ingrediënten
1
kg
Pork roast / Rib rack
2
eetlepels
Olijfolie
3
teentjes
Knoflook
2
takjes
Rozemarijn
Zout
Naar smaak
Peper
Naar smaak
Instructies
Maak de dag vooraf een marinade van de olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en de peper.
Snij de vetkap van de rib rack kruislings in (niet door het vlees). Smeer de marinade over alle vleesdelen en in de insnijdingen.
Vacumeer het vlees of verpak het strak in huishoudfolie (een ziplock zak kan ook). Leg het voor 24 uur in de koeling.
Maak op de dag zelf de barbecue klaar voor indirect grillen bij een temperatuur van 130°C.
Leg het vlees op de indirecte kant (de kant waar geen kolen liggen).
Tip: Wil je witte botjes houden, pak ze dan in met alufolie.
Als het vlees een kerntemperatuur heeft behaald van 55/60°C dan kan je het vlees nog even direct grillen voor een mooi aangebraden kleurtje.
Het vlees is gaar en klaar bij een kerntemperatuur van 65°C.
Pak het vlees los in in alufolie. Laat het minimaal 15 minuten rusten voor het aansnijden.
Notities
Erg lekker voor bij deze pork roast is een frisse salade met gebakken aardappeltjes.