Recepten

Pork roast

Iets speciaals met de feestdagen? of gewoon gezellig tafelen met vrienden. Probeer dan eens dit recept voor een heerlijke pork roast. Het lekkerste is wel van de BBQ maar u kunt ook kiezen om het te bereiden in de oven.

Hieronder staat ons recept. Als u dit heeft gegeten stuur ons dan een foto en laat ons weten wat u hiervan vond. Wij zeggen alvast eet smakelijk.

Pork Roast

Voorbereidingstijd40 min
Bereidingstijd3 uur
Rustijd15 min
Totale tijd3 uur 55 min
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg Pork roast / Rib rack
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 takjes Rozemarijn
  • Zout Naar smaak
  • Peper Naar smaak

Instructies

  • Maak de dag vooraf een marinade van de olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en de peper.
  • Snij de vetkap van de rib rack kruislings in (niet door het vlees). Smeer de marinade over alle vleesdelen en in de insnijdingen.
  • Vacumeer het vlees of verpak het strak in huishoudfolie (een ziplock zak kan ook). Leg het voor 24 uur in de koeling.
  • Maak op de dag zelf de barbecue klaar voor indirect grillen bij een temperatuur van 130°C.
  • Leg het vlees op de indirecte kant (de kant waar geen kolen liggen).
    Tip: Wil je witte botjes houden, pak ze dan in met alufolie.
  • Als het vlees een kerntemperatuur heeft behaald van 55/60°C dan kan je het vlees nog even direct grillen voor een mooi aangebraden kleurtje.
  • Het vlees is gaar en klaar bij een kerntemperatuur van 65°C.
  • Pak het vlees los in in alufolie. Laat het minimaal 15 minuten rusten voor het aansnijden.

Notities

Erg lekker voor bij deze pork roast is een frisse salade met gebakken aardappeltjes.